MCHICHA NA NAZI (SPINAZIE MET KOKOS)

 

Spinazie wordt in geheel Afrika gegeten in allerlei vormen: gecombineerd met vlees, vis, andere groenten of gewoon zo met kruiden. Mchicha Na Nazi wordt uitgesproken als ‘m-tsji-tsja na nahzi’ en is een vorm van spinazie van het kleine eiland Lamu voor de Keniaanse kust.

 

1 flinke bos verse spinazie of 500 g diepvriesspinazie, ontdooid

250 ml kokosmelk

60 g ghee of boter

1 ui, in blokjes

1 tomaat, in blokjes

5 g (1 theelepel) kerriepoeder

 

Verwijder de steeltjes en was de verse spinazie goed. Kook de spinazie vervolgens 5 minuten in de kokosmelk en laat hem goed uitdruipen. Bewaar de kokosmelk.

Verhit de ghee of boter in een pan, fruit hierin 5 minuten ui, tomaat en kerriepoeder. Doe daar dan de gekookte spinazie of de (ontdooide en uitgelekte) diepvriesspinazie bij samen met de kokosmelk. Roer alle ingrediŽnten goed door elkaar en laat dit nog eens 15 minuten pruttelen. Warm opdienen met rijst en gebakken vis.

 

4 personen

 

land : Tanzania (Lamu)

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner