MAURITIAANSE LINZEN

250 gram zwarte linzen (vers of uit blik)
15 curry bladeren (of een flinke snuif kerrie poeder)
1 takje tijm
olie om te bakken (geen olijfolie!)
2 grote gepelde tomaten
2 grote uien
3 tenen knoflook
3 gram verse fijngehakte gember
5 gram gehakte verse peterselie
4 takjes fijngehakte verse koriander

Probeer verse linzen te krijgen (vaak hoeven die niet ook nog eerst een paar uur te wellen), als u geen zwarte linzen kunt vinden, kunnen rode of groene ook. Neem geen gele linzen, die hebben een te flauwe smaak. Kook de verse linzen in een paar uur gaar. Meekoken: de 15 curry bladeren of de flinke snuif kerriepoeder, het takje tijm en een klein beetje zout. Let op dat de linzen onder water blijven staan, dus regelmatig water bijschenken onder het koken. Af en toe voorzichtig roeren. Terwijl de linzen gaar worden: ontvel de tomaten en haal de zaadjes er uit, snijd het vruchtvlees in stukjes snijd de uien in blokjes hak de knoflook fijn hak de gember zo fijn mogelijk hak de verse peterselie Check de linzen. Laat ze gaar worden voor u aan het tweede deel van het recept begint. Giet de linzen af, vis het takje tijm en de currybladeren er uit. Laat de linzen in het vergiet op hun beurt wachten. Verhit wat olie in een diepe pan of wok, het vuur mag niet te hoog staan. Bak de uien met de knoflook en de gember tot de uien glazig zijn. Voeg de tomaten toe. Goed doorroeren, voeg de gehakte peterselie toe. Dit mengsel mag niet te lang stoven, de tomaten mogen niet tot pap gebakken worden. Voeg de linzen toe en schep het hele mengsel goed door elkaar. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voor het opdienen strooit u de fijngehakte koriander over de linzen. U kunt dit gerecht zo pittig maken als u wilt, echter niet te veel curry toevoegen, die smaak gaat overheersen. De linzen zijn heerlijk bij zowel vis als gevogelte.

4 personen

bereidingstijd : 3 uur (30 minuten bij linzen uit blik)

land : Mauritius
gerechtsoort : bijgerecht

bron : http://www.recepten.net/