MAROKKAANSE TOMATENSALADE

 

500 g trostomaten

groene paprika

2 bosuitjes

zakje verse dille (a 11 g)

5 takjes peterselie

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel rode-wijnazijn

ca. 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten)

(zee)zout

(versgemalen) peper

 

Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Dille en peterselie fijnknippen.

In kom tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel snufje komijn. Lekker bij couscous en lamsvlees of kip.

 

4 personen

 

voedingswaarde : 365 kcal p.p.

bereidingstijd : 15 minuten

 

land : Marokko

gerechtsoort : salade

 

bron : Allerhande september 2001