MAROKKAANSE RIJST

 

3 kopjes rijst

100 g champignons

1 groene paprika

2 uien

2 tomaten

200 g rozijnen

100 g amandelen

500 g kippelevertjes

zout

peper

1 snuifje saffraan

7 eetlepels olijfolie

1 mespuntje gember

1 blokje kippebouillon voor de smaak

 

Bak de kippelevertjes in een beetje olie. Snijd de geschilde uien in plakjes, evenals de gewassen en in citroensap geweekte champignons. Verwijder de pitjes uit de paprika en snijd ze in stukjes.

Leg de tomaten in kokend water om de schil gemakkelijker te kunnen verwijderen, haal de pitjes eruit en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

Verhit in een pan 6 eetlepels olijfolie. Fruit de uien tot ze goudbruin zijn en voeg er dan de kippelevertjes en alle groenten aan toe. Breng op smaak, roer alles goed dooreen en voeg vervolgens rijst, saffraan en gember toe.

Giet er al roerend 4 kopje kokend water bij, doe het deksel op de pan en zet die ongeveer 40 minuten in de oven. Daarna moet al het water verdampt zijn.

Doe intussen de rozijnen in warm water on ze te laten wellen en rooster de amandelen lichtjes in de oven.

Voeg de uitgelekte rozijnen en de geroosterde amandelen toe op het moment van opdienen.

 

Voor 6 personen.

 

voor- / bereiding : 25 / 40 minuten

 

land : Marokko

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan

 

Marokko Home