MAROKKAANS ROERBAKGERECHT MET QUORN

 

3 el olijfolie

450 g voorgekookte minikrieltjes (koeling)

1 ui, in dunne parten, boogjes losgehaald

1 teentje knoflook, geperst

175 g quorngehakt

2 tl gemalen koriander

tl gemalen komijn

1 blikje tomaatstukjes ( 400 g)

5 - 8 dadels, ontpit, in reepjes

zout

peper

30 g blanke amandelen

2 el fijngesneden munt

 

Verhit 2 el olie in een wok of grote koekenpan en bak de krieltjes hierin in 5 min. lichtbruin. Voeg de ui toe en roerbak deze 2 min. mee. Voeg de knoflook en het quorngehakt toe en roerbak het geheel nog 4 min. Doe het koriander- en komijnpoeder erbij, bak het 1 - 2 min. mee en roer er dan de tomaatstukjes met vocht en de dadels (naar smaak) door. Laat alles op laag vuur nog 5 min. zachtjes stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Rooster intussen de amandelen in een koekenpan in 1 el olie al omscheppend lichtbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi de amandelen en munt over het quorngerecht en serveer direct.

 

2 personen

 

voedingswaarde : 665 kcal p.p.

bereidingstijd : 30 minuten

 

land : Marokko

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Tip Culinair 2000/10 (oktober 2000) Snelreceptenboekje

 

Marokko Home