MANGOSAP

 

Tijdens het mangoseizoen in Zuid-Afrika zullen veel Indiase families beslist genieten van deze mangodrank.

Houdt u niet van een te romige drank, gebruik dan sinaasappelsap in plaats van melk en laat de gecondenseerde melk weg.

 

6 rijpe mango’s

1,2 deciliter melk

4 eetlepels gezoete gecondenseerde melk, of naar smaak

 

Schil de mango’s, verwijder het vruchtvlees in plakken en doe het in een blender. Voeg de helft van de melk toe en gebruik voldoende gecondenseerde melk om een zoete smaak te krijgen. Laat de blender op hoge snelheid draaien, tot er een romige vloeistof ontstaat. Voeg de rest van de melk toe en serveer gekoeld in hoge glazen met ijs.

 

4 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : drank

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Zuid-Afrika Home