MANGOCRÈME

 

Overal waar in Afrika Europeanen zijn geweest, zijn er een heleboel gerechten die een combinatie vormen van Europese en Afrikaanse ingrediënten en culinaire technieken. Hier volgt zo’n culinaire combinatie.

 

4 grote mango’s

2,5 dl slagroom

3 eetlepels poedersuiker

2 eetlepels vers geroosterde kokoschips

verse munt, als garnering

 

Schil de mango’s en snijd ze in stukjes. Leg deze in een middelgrote pan en giet er zo veel water bij dat ze onderstaan. Laat op laag vuur koken gedurende 10 minuten, of totdat de stukjes mango zacht zijn. Draai de mango door een groentemolen tot een dikke massa. Doe deze in een kom, trek er plasticfolie overheen en zet 1 uur weg op een koude plek. Klop intussen de slagroom met een mixer of een garde stijf en voeg langzaam de suiker toe. Schep de gekoelde mangopulp langzaam door de gezoete room, maar stop met roeren zodra alles gemengd is. Doe de mangocrème over in sorbetglazen, strooi over elk glas een beetje geroosterd kokos, garneer met munt en serveer.

 

6 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris