MANDAZI (GEKRUIDE BEIGNETS)

 

1 dl lauwwarm water

theelepel gist

300 g bloem

theelepel zout

50 g suiker

2 eetlepels olie

theelepel geplet kardamomzaad

frituurolie

 

Laat de gist oplossen in het lauwwarme water. Zeef bloem, zout en suiker en wrijf de olie door dit bloemmengsel. Schep de kardamom erdoor. Voeg het gistmengsel toe en kneed alles tot een zacht maar niet kleverig deeg. Kneed er zo nodig nog wat bloem door. Vorm 4 balletjes van het deeg en vorm van elk balletje een rondje van 15 cm doorsnee. Snijd deze rondjes in vieren. Leg de stukken met voldoende tussenruimte op een met bloem bestoven plank en laat ze op een warme plaats luchtig uitrijzen. Verhit de frituurolie en frituur de broodjes aan beide kanten goudbruin.

 

Voor 16 broodjes.

 

land : Kenia

gerechtsoort : brood

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

 

Kenia Home