MANDAZI

 

Serveer deze Oostafrikaanse broodjes als snack of als bijgerecht bij een maaltijd.

 

4 of 5 kardemompeulen

500 g zelfrijzend bakmeel

3 eetl. fijne tafelsuiker

1 theel. bakpoeder

1 ei

2 eetl. plantaardige olie, plus olie voor het frituren

2 dl melk of water

 

Open de kardemompeulen, doe de zaadjes in een vijzel en stamp tot een poeder. Doe het kardemompoeder in een kom en voeg het meel, de suiker en het bakpoeder toe. Schep alles om.

Klop het ei met de olie in een kleine kom en giet in de kom met het meelmengsel. Meng met uw vingertoppen en voeg geleidelijk melk of water toe tot u een zacht deeg hebt.

Kneed het deeg glad en elastisch. Kneed er zonodig wat meel bij als het deeg plakkerig is. Laat 15 minuten op een warme plek rusten. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van circa 1 cm dik. Steek er rondjes van 6 cm uit.

Verhit olie in een grote pan of frituurpan en frituur de mandazi 4 tot 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze tijdens het frituren regelmatig om in de olie.

 

15 stuks

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant