MAKANDE

U kunt dit traditionele Uparie-Tanzaniaanse gerecht met vlees, vis of gewoon met een salade serveren.

250 g gedroogde nierbonen, een nacht in water geweekt

1 ui, gehakt

2 tenen knoflook, uit de knijper

75 g creamed coconut

250 g ma´skorrels, uit blik

3 dl groentebouillon of water

zout

versgemalen zwarte peper

Giet de bonen af, doe ze in een pan, giet er zoveel water over dat ze onderstaan en laat ze 15 minuten flink koken. draai het vuur lager en laat nog circa 1 uur koken, of tot de bonen gaar zijn. Giet er zonodig tijdens het koken water bij. Giet de bonen af.

Doe de bonen in een schone pan en voeg de ui, knoflook, creamed coconut, ma´s en wat zout en peper toe.

Giet er de bouillon of het water bij, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Schep af en toe om en laat de creamed coconut oplossen.

Breng op smaak met zout en peper en schep in een voorverwarmde dienschaal. Dien op en geef er een ui-tomatensalade bij.

3 tot 4 personen

land : Tanzania

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Afrikaanse keuken : volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant