MA¤SMEELTAART

 

750 ml melk

50 g boter

500 g ma´smeel

250 g gaar vlees of kip, zeer fijn gehakt

1 vleesbouillontablet

zout

peperkorrels

mespuntje gemalen koriander

mespuntje tijm

vleesjus

 

Breng 500 ml melk aan de kook met de boter. Meng het ma´smeel met de rest van de melk en klop dit door de warme melk. Blijf roeren tot er een stevig deeg ontstaat en laat dit afkoelen.

Rol twee derde van het deeg uit en bekleed een beboterde ronde ovenvaste schaal hiermee.

Meng het fijngehakte vlees met het verkruimelde bouillontablet, wat zout en peperkorrels naar smaak en de koriander en tijm en bevochtig het geheel met wat vleesjus.

Vul de deegbodem met het gehaktmengsel, rol de rest van het deeg uit en bedek de taart hiermee.

Bak de taart circa 1 uur in een voorverwarmde oven (180 ║C) en dien warm op met doperwtjes of sperziebonen.

 

6 personen

 

land : Zambia

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore