MAĻS MET TOMATEN

 

De keuken van Kenia draait grotendeels om vleesgerechten, en zelfs arme mensen, die het niet vaak kunnen eten, zullen proberen hun gasten nyama choma (gebraden vlees) voor te zetten. Voor vegetariėrs zijn er heel wat bonen, maļs- en eiereschotels, maar deze zullen waarschijnlijk niet op de menukaart van de restaurants staan - dus vraag ernaar!

De citroen geeft dit bijgerecht een friszure smaak.

 

300 g maļs*

6 tomaten, in kleine stukjes gesneden

6 kerriebladeren**

½ theelepel chilipoeder

½ theelepel mosterdzaad

1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)

3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

sap van 1 citroen

olie

zout

 

* Zie bij diepvriesmaļs de bereidingswijze op de verpakking. Laat maļs uit blik goed uitlekken.

** Desgewenst.

 

Verhit de olie en stoof de tomaten samen met de kerriebladeren (desgewenst), het chilipoeder, mosterdzaad, komijnzaad, de verse koriander, wat citroensap en zout.

Dek de pan af en voeg na 10 minuten de maļs toe. Roer alles goed om en laat het geheel nog 5 - 10 minuten stoven tot de smaken zich mooi met elkaar vermengen.

 

3 - 4 personen

 

voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

 

land : Kenia

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

 

Kenia Home