MAFÉ (KIP MET PINDASAUS)

 

2 kippen

4 tomaten

1 wittekool

4 zoete aardappelen

6 - 8 worteltjes

8 okra’s

2 uien, fijngehakt

250 g pindakaas

heet water

2 chilipepers, fijngehakt

arachide-olie

 

Verdeel de kip in hanteerbare stukken. Snijd de tomaten in vieren, de kool in reepjes, de zoete aardappelen in dobbelsteentjes en de worteltjes en de okra’s in plakjes.

Verhit de olie en braad de kip hierin aan. Voeg de helft van de uitjes toe en fruit ze mooi bruin. Voeg vervolgens de tomaten toe en roer alles goed om. Schenk hier 1 l water bij en voeg wat peper en zout toe.

Maak een gladde pasta van de pindakaas en het water en voeg deze toe aan de kip. Voeg met tussenpozen van 4 minuten de kool, dan de zoete aardappelen, de worteltjes en de okra’s toe en als laatste de resterende uitjes. Laat alles op een lage warmtebron gaar worden.

Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de chilipepertjes toe en indien nodig nog wat zout.

Geef hier rijst of yams bij.

 

8 personen

 

land : Mali

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah