MACARONISCHOTEL

 

500 g varkensvlees

3 uien

1 eetl. braadvet

3 tomaten

1 teen knoflook

1 chilipepertje

1 mespunt zwarte peper

theel. zout

3 theel. citroensap

3 theel. suiker

1 eetl. worcestershiresaus

3 theel. zout

350 g lintmacaroni

150 g geraspte Cheddar

 

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Schil de uien en snijd ze fijn. Verhit het braadvet in de braadpan en bak het vlees en de uien aan. Ontvel de tomaten, snijd ze in stukken en doe ze bij het vlees. Pel de knoflook en druk hem door de pers bij het vlees. Snijd het pepertje door, was het, hak het heel fijn en doe het in de pan. Voeg peper, zout, citroensap, suiker en worcestershiresaus toe en laat het vlees in ongeveer 30 minuten gaar stoven op een laag vuur met het deksel schuin op de pan. Breng intussen 3 l water met het zout aan de kook en laat de macaroni in 10 minuten gaar koken. Schep de kaas en de goed uitgelekte macaroni door het vlees.

 

4 personen

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann