LICOR DE CAF… (KOFFIELIKEUR)

 

Koffie komt oorspronkelijk uit EthiopiŽ en dus uit Afrika. In dit recept wordt koffie gecombineerd met suikerrietbrandewijn, een product van het suikerriet dat op de Kaapverdische eilanden wordt verbouwd. Ik heb de suikerrietbrandewijn vervangen door witte rum, die beter verkrijgbaar is. Als u Braziliaanse cachaca kunt vinden, gebruik die dan. Als u een flinke hoeveelheid Ethiopische koffie gebruikt, krijgt u iets heel lekkers.

Deze likeur moet voor gebruik drie weken staan.

 

500 g gebrande koffiebonen, plus nog wat extra koffiebonen

1 liter witte rum

500 g suiker

5 dl water

 

Laat 500 gram koffie 8 dagen trekken in de rum. Doe de suiker in een pannetje en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat inkoken tot een dunne suikerstroop. Laat deze afkoelen en doe hem bij het koffiemengsel. Meng alles goed en giet de likeur in kleine, decoratieve flesjes. Doe in elke fles wat koffiebonen en laat de likeur nog 3 weken staan voordat u hem aan het eind van een maaltijd serveert in kleine glaasjes.

 

1,5 liter

 

land : Kaapverdische eilanden

gerechtsoort : drank

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

KaapverdiŽ Home