LHOT DHBI MAAMMER MAA MATISCHA (ZEEBRASEM MET TOMATENVULLING)

 

1 kg zeebrasem

1 paprika

olie

 

VULLING

250 g tomaten

1 paprika

1 dl olie

2 gesnipperde uien

2 teentjes knoflook

50 g ontpitte olijven

ingemaakte citroen

bosje peterselie

bosje koriander

theelepel gemberpoeder

theelepel peper

zout

 

Voor de vulling de tomaten ontvellen en klein snijden. De paprika in reepjes snijden. Olie in een pan verhitten, de uien toevoegen, het teentje knoflook er geperst bij doen en samen goudbruin bakken. De tomaten, reepjes paprika, de olijven en de klein gesneden ingemaakte citroen toevoegen. Het geheel aan de kook brengen. Peterselie en koriander fijnhakken en samen met het gemberpoeder en de peper erdoor roeren. Zout naar smaak toevoegen en het geheel ca. 20 minuten op een laag vuur zachtjes laten koken.

Intussen de vis schoonmaken en goed afspoelen. de helft van de vulling in de buikholte van de vis doen. Met houten cocktailprikkers dichtmaken. De gevulde vis in een met olie ingevette ovenvaste schotel doen. Oven voorverwarmen op 160 C en de vis hierin ca. 45 minuten laten bakken.

Uit de oven nemen en op een voorverwarmde serveerschaal overdoen. De andere helft van de vulling weer heet maken en over de vis scheppen. De reepjes paprika eventjes in wat olie bakken en hiermee de schotel garneren.

 

4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

 

Marokko Home