LANSURSALADE

500 g lansur (peterselieachtige groente, waarvan de smaak op tuinkers lijkt)

1 rode paprika

1 groene paprika

1 kleine ui

Ĺ theelepel chilipoeder

1 theelepel gemengde specerijen (gemalen kaneel, gember en foelie)

zout naar smaak

KULI-KULI

500 g geroosterde pinda’s

Ĺ dl warm water

pindaolie

Kuli-kuli : Maal de schoongemaakte pinda’s (gepeld en ontveld). Werk er beetje bij beetje het warme water door en kneed de nu ontstane pasta langdurig om alle olie eraan te onttrekken. Maak, wanneer er zoveel mogelijk olie is uitgeperst, kleine platte koekjes van het deeg en frituur ze in de zojuist verkregen olie. Doe er eventueel een scheutje pindaolie bij.

Was de lansur, laat de groente uitlekken en snijd haar fijn. Doe de fijngesneden lansur in een beslagkom. Snijd de ui in dunne ringen, de paprika’s in dunne plakjes; verwijder de zaadlijsten. Doe deze ingrediŽnten met de chilipoeder (en) de gemengde specerijen bij de lansur en meng het geheel goed. Dien het onmiddelijk op, samen met de kuli-kuli.

Voor 6 personen.

land : Nigeria

gerechtsoort : salade

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore