LAMSTAJINE MET ARTISJOKKEN

 

3 eetlepels olijfolie

theelepel zeezout

2 theelepels gemalen geelwortel (kurkuma)

1 theelepel gemberpoeder

3 tenen knoflook, fijngesneden

500 gram lamsschouder of -bout, in flinke stukken

8 verse gekookte artisjokkenharten, of uit blik, uitgelekt

sap van - 1 citroen

 

Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de specerijen en knoflook een paar minuten op halfhoog vuur. Zorg dat het mengsel niet verbrandt. Voeg het vlees toe en schroei dit op hoog vuur dicht. Overgiet het vlees krap met water en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht afgedekt heel zachtjes sudderen tot het vlees helemaal gaar is. Voeg de artisjokharten en het citroensap toe en laat alles nog 15 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Maak het gerecht op smaak af en serveer het met veel rijst of pitabroodjes.

 

4 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home