LAMSSTOOFSCHOTEL MET YAM

 

750 g yam

dl olie

250 g ui, fijngehakt

2 theelepels knoflook, fijngehakt

1 eetlepel chilipoeder

750 g lamsstoofvlees, in blokjes

3 eetlepel tomatenpuree

3 middelgrote verse tomaten, ontveld en kleingesneden (of uit blik)

7 dl kokendheet water

2 theelepel zout

theelepel zwarte peper

 

Schil de yam dik af en verwijder harde stukjes. Snijd hem in tamelijk dikke plakken en spoel ze af onder de kraan tot ze niet meer glibberig aanvoelen. Bewaar ze onder water om verkleuren te voorkomen. Verhit de olie in een zware pan en bak hierin de uitjes en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het vlees toe en braad dit 10 minuten aan. Voeg geleidelijk de tomatenpuree en tomaten toe. Laat ze enigszins inkoken op hoog vuur. Voeg kokend water toe en breng aan de kook. Laat de schotel half afgedekt zachtjes stoven tot het vlees half gaar is. Giet de yam af en voeg deze toe. Laat nog 30 minuten sudderen tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

 

4 personen

 

gebied : West-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai