LA DAUB (YAMPUREE MET ZOETE AARDAPPELEN EN KOKOS)

 

1 kg yams

1 kg zoete aardappelen

4 bananen of rijpe kookbananen

50 g suiker

2 grote kokosnoten of 500 ml kokosmelk uit blik

2 theelepels gemalen kaneel

 

Schil de yams en de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en doe deze in een grote pan.

Pel de bananen en voeg ze samen met de suiker aan het yammengsel toe.

Breek de kokosnoten open en rasp het vruchtvlees. Doe dit in een kom, giet er 500 ml water over en laat het mengsel even staan.

Giet de kokosmelk (door een zeef) over de yams, zoete aardappelen en bananen, doe de kaneel erbij, dek de pan af en laat het geheel zachtjes koken op een lage warmtebron tot de yams en zoete aardappelen zacht en gaar zijn.

Dien warm op of koud als nagerecht.

 

6 personen

 

land : Seychellen

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore