LA DAUB

 

1 kg yams

1 kg zoete aardappelen

4 bakbananen

50 g suiker

2 grote kokosnoten

Ĺ liter water

2 theelepels kaneel (kan vervangen worden door kruidnagels of vanille)

 

Schil de yams en de zoete aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Schil de bananen en doe ze bij de yams. Voeg de suiker toe.

Maal de kokos in een kom, doe er een halve liter water bij en pers de kokosmelk uit de kokos. Zeef de melk en doe deze met de yams, de aardappelen en de bananen in een pan. Bestrooi de ingrediŽnten met kaneel en doe een deksel op de pan. Laat het geheel op een lage warmtebron sudderen tot de yam helemaal zacht en gaar is. Dien het gerecht warm of koud op als dessert.

 

6 personen

 

land : Seychellen

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore