L’HALUA DIAL TMER (DADELRUITEN)

 

1 kg dadels

7 eetlepels olie

1 eetlepel oranjebloesemwater

2 theelepels kaneel

1 kg fijn tarwegriesmeel

4 eetlepels suiker

honing

zout

frituurolie

 

De dadels ontpitten en in een keukenmachine fijnhakken. Oranjebloesemwater, kaneel en 3 eetlepels olie toevoegen en helemaal glad roeren. Apart houden.

Het tarwegriesmeel met de overige 4 eetlepels olie vermengen. Suiker en een mespuntje zout erbij doen en er een stevig deeg van kneden.

De helft van het deeg uitrollen en met de dadelmassa bestrijken. de andere helft van het deeg uitrollen en erop leggen. Goed aandrukken en er ruiten van snijden. De frituurolie verhitten en de ruiten hierin goudbruin bakken. wat honing verwarmen en de gefrituurde koekjes erin dopen. Op een rooster uit laten lekken en af laten koelen.

 

land : Marokko

gerechtsoort : gebak

 

bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

 

Marokko Home