KYENAM GREBA (ROODBAARS IN TOMATENSAUS)

 

4 hele roodbaarzen

4 eetlepels bloem

3 uien, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

8 tomaten

theelepel peperpasta

1 kopje visbouillon

1 citroen (sap)

boter

arachideolie

 

Maak de vis schoon, maar verwijder de koppen niet. Bestrooi de vissen met zout en peper en haal ze even door de bloem. Verhit de boter en bak de vis hierin aan alle kanten. Zet de vissen apart.

Verhit de olie en fruit hierin de uitjes met de knoflook. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden tomaten en de peperpasta toe. Dek de pan af en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de vissen toe en laat deze nog 10 minuten meestoven. Schenk de visbouillon en het citroensap erbij. Neem de vissen uit de saus en leg ze op een voorverwarmde schaal.

Kook de saus iets in en schenk deze over de vis. Dien het gerecht heet op.

Geef hier banku, kenkey of abolo bij.

 

4 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home