KUNUN GEDA (GIERSTEPAP MET PINDA’S)

 

500 g ongebrande, ontvliesde pinda’s

evt. 100 g tsamia*

250 g gierstmeel

suiker of honing

 

* Tsamia zijn de zaaddoppen van een Afrikaanse plant die het gerecht een iets zure smaak geven.

 

Stamp de pinda’s in een vijzel of meng ze in een keukenmachine tot er een dikke pasta ontstaat. Roer 1,25 liter koud water door de pindapasta en laat dit mengsel minstens 1 uur staan. Week intussen de tsamia in 300 ml koud water.

Giet het weekwater van het pindamengsel af en breng dit aan de kook in een pan met een dikke bodem. Meng het gierstmeel met voldoende koud water tot er een dikke, gladde massa ontstaat, voeg deze al kloppend aan het kokende water toe en laat het geheel al roerend door koken en binden. Roer (een deel van) het weekwater van de tsamia toe en dien de pap warm op met suiker of honing.

 

6 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore