KUKU (KIP MET KERRIEJUS)

 

1 braadkip

1 theelepel gemengde specerijen

zout

1 grote ui, in ringen gesneden

100 ml plantaardige olie

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel ma´zena

 

Snijd de kip in 4 of 8 stukken en wrijf ze in met de gemengde specerijen en wat zout naar smaak.

Doe de stukken kip in een glazen schaal, bedek ze met de uienringen en laat de kip circa 2 uur op een koele plaats staan zodat het zout en de specerijen kunnen intrekken.

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin op een matig hoge warmtebron. Doe de gebakken kip met 300 ml water in een schone pan, dek deze af en laat de kip circa 30 minuten stoven.

Roer de kerriepoeder en de ma´zena door het bakvet in de braadpan en voeg voldoende van de kippebouillon toe tot er een gladde jus ontstaat. Laat de jus 10 minuten zachtjes doorkoken, doe de kip op een warme schaal en giet de kerriejus over de kip.

Dien op met Irio of gekookte rijst.

 

6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Kenia Home