KRUIDIGE TUNESISCHE COUSCOUS

500 g couscous
1 dl olijfolie
2 uitgeperst teentjes knoflook
Ĺ theelepel harissa
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen karwijzaadjes
zout
1 dl water
3 eetlepels citroensap
 
Bereid de couscous volgens een basisrecept.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook met de harissa, het paprikapoeder, de gemalen karwij en wat zout onder voortdurend roeren 1 minuut. Voeg het water, het citroensap en de couscous toe. Laat de couscous onder voortdurend omscheppen bij matige hitte door en door warm worden.
Serveer deze kruidige couscous bij stoofschotels en vleesgerechten.

4 personen

land : TunesiŽ

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa

 

TunesiŽ Home