KRUIDIGE STOOFPOT VAN ZOETE AARDAPPELEN

Ik heb de authentieke smaak van dit Tunesische gerecht wat milder gemaakt zodat de combinatie van citroensap, honing, kaneel en chilipeper de smaak van de zoete aardappelen subtiel aanvult. Vergroot de hoeveelheden als u van een wat pittiger gerecht houdt.

4 eetlepels citroensap
3 - 4 theelepels heldere honing
1 theelepel kaneel
ĺ theelepel chilipoeder of naar smaak
2 eetlepels olijfolie
750 g zoete aardappelen, in blokjes van 1 cm
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 eetlepels water
zout
 
Meng 1 eetlepel citroensap met alle honing, kaneel en chilipoeder. Houd het mengsel apart.
Verhit de olie in een grote koekepan met dikke bodem en bak de zoete aardappelen 10 minuten; roer af en toe. Voeg ui, knoflook, zout, resterend citroensap en water toe en laat de uien in ca. 5 minuten wat kleur krijgen; roer af en toe. Voeg het honingmengsel toe, bak nog 2 minuten al roerend en dien het gerecht op.
Variant : Tunesische gekruide wortelen - Kook 1 kg jonge worteltjes in plakjes gedurende 3 minuten. Fruit 1 fijngehakte ui en 2 tenen knoflook in olijfolie. Voeg de wortelen, 1 dl groente- of kippebouillon, 1 theelepel heldere honing, 1 theelepel harissa, 1 theelepel komijn, 1 theelepel koriander en zout en peper toe. Bak het geheel nog 10 - 12 minuten. Roer er fijngehakte peterselie door en dien warm of koud op.

Voor 4 personen.

land : TunesiŽ

gerechtsoort : groentegerecht

bron : De keuken van de zon : 150 bekende gerechten uit het Middellandse Zeegebied / Hilaire Walden

 

TunesiŽ Home