KRUIDIGE GROENTECOUSCOUS

 

3 pruimtomaten

25 gram boter

1 grote ui, overlangs in plakken gesneden

2 worteltjes, overlangs gehalveerd en dan diagonaal in plakken gesneden

2 stengels bleekselderij, in plakken gesneden

300 gram pompoen, zonder zaden, of koolraap, in blokken van 2 centimeter gesneden

1 groene paprika, zonder zaden

theelepel gedroogde, geplette chilipepers

300 milliliter groentebouillon

400 gram couscous

400 gram kikkererwten of tuinbonen uit blik, uitgelekt

zout

zwarte peper

 

Doe de tomaten in een kom en bedek ze met kokend water. Laat 30 seconden rusten, schil ze dan en snijd ze in stukken.

Laat de boter in een grote steelpan smelten en bak de uien, de worteltjes, de bleekselderij, de pompoen of de koolraap en de paprika’s 3 - 4 minuten al roerend, tot ze gaar zijn. Voeg de chilipepers en de tomaten toe, dek af en laat 5 minuten bakken terwijl u af en toe met de pan schudt. Voeg de bouillon toe, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten, of tot de groenten gaar zijn, sudderen.

Bereid ondertussen de couscous voor. Voeg de kikkererwten of de tuinbonen toe aan de groenten, breng op smaak en laat ongeveer 5 minuten sudderen, tot alles warm is. Serveer de groenten boven op de couscous.

 

4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Marokkaans : De kruidige geuren en kleuren van de soek in creatief koken

 

Marokko Home