KREEFTPATÉ

Dit is een moderne versie van de eenvoudige paté die ooit gemaakt werd van gepureerd kreeftenvlees gemengde met schapenstaartvet en kruiden. Deze zware paté met zijn subtiele smaak is favoriet voor dineetjes.

3 kreeftenstaarten

500 ml water

klein bosje verse kruiden (peterselie, tijm, oregano, laurierblad)

150 g boter

1 kleine ui, fijngesneden

4 el room

2 el cognac

nootmuskaat

cayennepeper

zout

Haal de kreeft uit zijn schaal en verwijder het darmpje. Snijd het vlees in stukjes. Houd dit apart terwijl u de fond bereidt. Breek de schalen in stukjes en doe ze in een kleine pan met het water en de kruiden. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken tot het vocht is ingedampt tot 2 el. Zeef de fond en houd hem apart.

Verwarm de helft van de boter in een kleine koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de kreeft toe en bak deze 2 - 3 minuten zachtjes, tot hij net gaar is. Meng met de rest van de boter, ingekookte fond, room en cognac en breng op smaak met wat nootmuskaat, cayennepeper en zout. Doe de kreeftpaté in kleine bakjes (eventueel met behulp van een spuitzak) en bewaar hem maximaal 3 dagen in de koelkast. Garneer met citroen en serveer op kamertemperatuur met toast.

8 - 10 personen

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : hapje

bron : De keuken van Zuid-Afrika : Een culinaire reis / Lannice Snyman

 

Zuid-Afrika Home