KRABHAPJE

 

Dit is eigenlijk een krabsalade, geschikt als voorgerecht of licht tussengerecht. Het is duidelijk een moderne creatie die laat zien dat de Afrikaanse keuken voortdurend in ontwikkeling is.

 

krabvlees, in stukken, een hoeveelheid van 7,5 dl in een maatbeker

stukken ananas, een hoeveelheid van 5 dl in een maatbeker

2 eetlepels mayonaise

scheutje pili-pili-saus, of naar smaak

4 ananasbootjes

4 takjes verse munt, als garnering

 

Meng in een kom de krab met de ananas, de mayonaise en de pili-pili-saus, dek de kom af met plasticfolie en zet hem 1 uur in de koelkast. Verdeel de salade vlak voor het eten in porties en schep deze in de ananasbootjes. Garneer elke portie met een takje munt en serveer.

 

4 personen

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris