KOKOSSOEP MET KIDNEYBONEN

 

3 eetlepels boter

1 middelgrote ui, fijngehakt

1 grote groene paprika, zaadlijsten verwijderd, kleingesneden

1 theelepel currypoeder

1 theelepel zout

theelepel peper

400 g verse tomaten, kleingesneden, of uit blik, met vocht

375 g gekookte rode kidneybonen

2 dl kokosmelk

7 dl water

75 g gekookte rijst

geraspte kokos

 

Verhit de boter in een zware pan. Bak hierin uitjes, groene paprika, currypoeder, zout en peper tot de groenten zacht zijn. Voeg de tomaten toe en bak alles nog enkele minuten. Voeg bonen, kokosmelk en water toe en laat 10 minuten trekken. Voeg de rijst toe en zout en peper naar smaak. Warm de soep goed door en garneer met geraspte kokos.

 

4 personen

 

land : Tanzania

gerechtsoort : soep

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai