KOKOSNOOTRIJST

 

6 stukken kip

100 g verse, gepelde garnalen

zout naar smaak

snufje tijm

1 ui, in ringen

1Ĺ dl olie

1 grote kokosnoot

4 grote, rijpe tomaten, in plakken

2 eetlepels tomatenpuree

1 theelepel cayennepeper

50 g boter

500 g rijst

 

Was de stukken kip en kook ze met de garnalen, zout, een snufje tijm en een paar uiringen. Neem de gare kip en garnalen uit het water en bak ze in hete olie in de koekenpan. Roer de kokosmelk door de bouillon en vervolgens de overige ingrediŽnten, behalve de rijst. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 20 minuten sudderen. Doe de rijst erbij en kook deze tot hij zacht is en al het vocht heeft opgenomen. Dien het gerecht op een schaal op en garneer het met de kip en de garnalen.

Om de melk uit de kokosnoot te krijgen moet u twee gaten in de kokosnoot maken. Breek vervolgens de kokosnoot, snijd het vlees eruit, doe het in een kom en bedek het met water. met een wassende, wrijvende beweging, perst u het sap uit de kokosnoot in het water. Zeef het melkachtige water en doe het bij het heldere sap dat het eerst uit de kokosnoot kwam.

Kokosnoot wordt meestal als een hapje tussendoor gegeten of met gegrilleerde maÔs of gekookte, in plakken gesneden cassave. kokosnootolie wordt voor het haar gebruikt en is een bijzonder oud Afrikaans schoonheidsproduct. Gebruikt in de keuken heeft deze olie een aroma dat menigeen doet watertanden.

 

6 personen

 

land : Sierra Leone

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore