KOKOS-JOLOFF (KAMEROENSE KOKOSRIJST)

 

U kunt deze versie van een populair Afrikaans gerecht, de Kokos-Joloff, vochtig laten als een risotto of langer koken voor een droger resultaat.

 

2 eetl. plantaardige olie

1 ui, gehakt

2 eetl. tomatenpuree

6 dl kokosmelk

2 wortels

1 gele paprika

1 theel. gedroogde tijm

theel. vijfkruidenpoeder

1 verse groene chilipeper, ontzaad en gehakt

350 g langkorrelige rijst

zout

 

Verhit de olie in een grote pan en fruit er de ui 2 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 5 tot 6 minuten op een matig vuur. Giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook.

Hak de wortels grof, verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en hak die ook grof.

Schep de wortels, paprika, tijm, het vijfkruidenpoeder, de chilipeper en rijst door de kokosmelk. Breng op smaak met zout en peper en breng weer aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat sudderen tot de rijst bijna alle vocht opgenomen heeft. Dek af met aluminiumfolie, leg er het deksel op en laat stomen tot de rijst gaar is.

 

4 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken  : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant