KOKI (BONENBROOD)

 

250 g gedroogde oogbonen

theelepel zout

theelepel witte peper

6 eetlepels warm water

5 eetlepels olie

1 middelgrote ui, fijngehakt

2 tenen knoflook, fijngehakt

theelepel gemberwortel, geschild en fijngehakt

2 verse chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden

75 g spinazie, gewassen en grofgehakt

 

Laat de bonen 30 minuten weken in de dubbele hoeveelheid heet water. Giet ze af. Wrijf de velletjes los. Overgiet ze met koud water en verwijder de velletjes. Giet de bonen opnieuw af en pureer ze met zout, peper en 6 eetlepels water. Doe dit mengsel in een kom en schep er olie, uitjes, knoflook, gember, chilipepers en spinazie door. Vet een kleine cake- of terrinevorm in en bekleed hem met ingevet bakpapier. Schenk het bonenmengsel erin en dek af met aluminiumfolie. Bak het brood 1 uur in een op 190 C voorverwarmde oven. Verwijder 10 minuten voor het einde van de baktijd het folie. Serveer de koki warm of koud.

 

Voor 6 - 10 plakken.

 

land : Kameroen

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai