KOFTA KEBABS (KEBABS VAN LAMSGEHAKT)

 

Een van de erfenissen van de Britse kolonisatieperiode in Oost-Afrika is een grote Indiase bevolking. Deze mensen hebben veelal hun eigen culinaire tradities meegebracht en de straten van steden als Mombasa in Kenia ruiken naar het aroma van curry’s die staan te sudderen en de rokerige geur van kebabs die op een barbecue liggen te roosteren. Deze kebabs worden bereid van lamsgehakt en doen qua smaak denken aan het Midden-Oosten en de islamitische keuken van India. Ze zijn heerlijk met rijst, maar kunnen ook als borrelhapje worden geserveerd. Mak voor borrelhapjes kleinere, langwerpige kebabs en rijg ze aan spiesen. Week deze eerst in water, zodat ze op de barbecue of onder de grill niet verbranden.

 

500 gram lamsgehakt

1 grote ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 flinke theelepel fijngehakte verse koriander

snufje Spaanse peper (habañero of een andere extreem hete peper), of naar smaak

3 theelepels madraskerriepoeder

½ theelepel kaneelpoeder

¼ theelepel kruidnagelpoeder

 

Verwarm de grill voor. Meng alle ingrediënten in een middelgrote kom en zorg dat de specerijen gelijkmatig over het gehakt verdeeld worden. Vorm met uw handen langwerpige ballen van 5 centimeter en rijg deze aan metalen spiesen. Leg deze onder de grill, 5 minuten aan elke kant, of totdat het lamsvlees gaar is. Serveer warm met witte rijst.

 

4 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Kenia Home