KNAPPERIGE N’DIZI (KNAPPERIGE BANANEN)

 

Dit recept kreeg ik van mijn vrienden Mike en Jenny Piper. N’dizi (spreek uit als ‘ndie-zie’) is het Swahili-woord voor bananen, en die knapperige stukjes aardnoot (pinda) met banaan, geserveerd met mangomoes en ijs of een schijfje onrijpe kokos, vormen een heerlijk besluit van de maaltijd.

 

8 bananen, gepeld

125 gram boter, gesmolten

125 gram aardnoten (pinda’s), gehakt

 

Stoom de bananen in een grote pan tot ze door en door warm zijn (dat duurt maar een paar seconden). Kijk wel uit dat ze niet te zacht worden. Rol ze door de gesmolten boter en vervolgens door de gehakte aardnoten.

Schik ze in een vuurvaste schaal en zet deze 15 minuten in de oven op 190°C.

 

4 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner

 

Kenia Home