KIPPESOEP MET BALLETJES UIT CONSTANTINE

 

50 g boter

1 schoongemaakte en kleingesneden ui

500 g kippepoelet

1 ¾ l water

zout

peper

200 g gehakt

2 eierdooiers

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 eetlepel maļzena

75 g vermicelli

3 eetlepels citroensap

1 eetlepel fijngehakte verse munt

 

Verhit de boter in een pan en fruit hierin driekwart gedeelte van de fijngehakte ui 3 minuten. Voeg het kippepoelet toe en bak alles onder nu en dan omscheppen 4 minuten. Voeg het water en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.

Vermeng het gehakt met de rest van de fijngehakte ui, 1 eierdooier, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper. Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes.

Haal de kippepoelet met een schuimspaan uit de pan en haal het vlees van de botjes af. Houd het vlees apart.

Voeg de balletjes aan de soep toe en kook deze 10 minuten mee. Maak de maļzena aan met wat water en bind hiermee de soep. Voeg het apart gehouden kippevlees en de vermicelli aan de soep toe en laat alles nog ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.

Klop de overgebleven eierdooier los met het citroensap.

Neem de pan soep van het vuur af en roer het dooier-citroensapmengsel door de soep.

Serveer de soep bestrooid met de fijngehakte verse munt.

Deze soep kan als volledig maal dienen wanneer er vers brood bij wordt gegeven.

 

voor 4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : soep

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa