KIPPEN-YASSA

 

4 stukken kip

sap van 2 citroenen

1 ui, fijngehakt

zout

peper

3 eetlepels olie

1 kopje water

 

Giet het citroensap over de stukken kip. Strooi de stukjes ui erover en voeg de olie toe. Zet de kip in de koelkast.

Laat de kip tenminste 2 uur in de koelkast staan. Haal de stukken kip uit de saus en vraag een volwassenen om ze onder de grill bruin te laten worden.

Haal de stukjes ui uit de saus met een zeef en fruit ze in de koekenpan. Voeg de saus toe en laat alles 5 minuten koken.

Voeg de kip, een kopje water en zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes koken.

 

4 personen

 

land : Gambia

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Een vleugje West-Afrika (Voedsel en feesten) / Alison Brownlie