KIP MET UIEN

 

1 kip

200 g kikkererwten

500 g uien

250 g boter

peper en zout

 

Laat de kikkererwten een nacht weken en kook ze de volgende dag in ruim water gaar. Verdeel de kip in hanteerbare stukken en snijd de uien in ringen.

Verhit de boter. Leg hierop de uiringen en kikkererwten en daarop de stukken kip.

Bestrooi deze met peper en zout. Dek de pan af en laat alles 10 minuten smoren op een hoge warmtebron.

Blus af met Ĺ kopje water; doe het deksel weer op de pan en laat de kip in 20 minuten op een middelmatige warmtebron gaar worden. Roer af en toe.

Geef hier Turks brood bij.

 

4 personen

 

land : MauritaniŽ

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Koos Manders op http://sinkel.com/koken/wereld/afrika/mauritan/rec1.html