KIP MET KOKOS

 

100 g kokos

1 grote ui (fijngehakt)

5 groene chilipepertjes

1 eetlepel knoflook en verse gember (samen fijngewreven in een vijzel)

5 - 6 takjes munt

5 - 6takjes verse koriander

2 kg kip (in stukken)

2 kaneelstokjes

3 kardamoms

1 takje kerrieblad

4 eetlepels olie

4 eetlepels boter

zout

 

Laat de kokos weken in heet water en wrijf hem, samen met de pepertjes, munt, koriander, gember en knoflook, fijn tot een vloeibare pasta. Wrijf er de stukken kip mee in, bestrooi ze met zout en laat ze een uurtje marineren. Verhit olie en boter, voeg kaneel, kardamom en ui toe, en bak ze tot de ui goudbruin is geworden. Voeg dan de kip, de marinade en het kerrieblad toe en laat de kip op een middelhoog vuur gaar worden (ca. 30 minuten). Voeg tussentijds wat water toe als de saus dreigt aan te branden. Garneren met koriander en opdienen met tomaten chutney.

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld

 

Zuid-Afrika Home