KIP MET KOKOS

1 kip van 1 - 2 kg
1 citroen
2 uien
1 teentje knoflook
30 g boter
1 bouquet garni
300 g rijst
250 g geraspte kokos
1 eetlepel bloem
zout en peper

Pers de citroen uit. Snijd de kip in stukken, doe ze in een schaal en besprenkel ze met het citroensap. Schil de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en pers ze in de knoflookpers. Laat de boter smelten in een braadpan en braad hierin de stukken kip aan. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden. Voeg zout en peper toe en meng goed. Voeg het bouquet garni toe, de uien en de knoflook. Giet er 5 dl water bij. Roer goed door, doe het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes koken. Breng 1 liter gezouten water aan de kook, doe er de rijst in en laat die 20 minuten koken. Giet de rijst af. Laat de geraspte kokos 10 minuten koken in 3 dl water. Doe het kokosmengsel in een fijne doek en druk het vocht eruit boven een schaal om het op te vangen. Zeef het braadvocht van de kip boven een pan. Voeg daaraan het kokosnat toe en bind met de bloem. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer het gerecht op een warme schaal: leg de stukken kip op de rijst en giet de saus eroverheen.

4 personen

land : Mauritius
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : http://sinkel.com/koken/wereld/afrika/mauritius/rec1.html