KIP MET ANANAS OP SENEGALESE WIJZE

 

1 kip
500 g ananas in schijven
3 knoflookteentjes - geperst
zout, peper, saffraan
een of twee kruidnagels
1 theelepel kaneelpoeder
500 g suiker
het sap van 1 citroen
glas olie

Maak een marinade door de olie, de look, het citroensap, de saffraan, het zout en de peper samen met de kaneel te mengen. Wrijf er zowel de binnen- als de buitenkant van de kip mee in. Laat de kip nu een uur marineren vooraleer je ze in de oven zet. Wanneer je dit doet giet je ook een half glas water in de braadslee. De kip zal zo'n drie kwartier moeten braden. Intussen kan je een karamel maken door de suiker te mengen met wat braadvocht van de kip, wat ananassap en een kruidnagel. Dompel de ananasschijven dan in de karamel en bak ze even mee in de oven. Dien de kip op in een schotel die rijkelijk overgoten werd met de saus en schik de ananasschijven eromheen.

4 personen

 

land : Senegal

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : AN VB [Smulpaap]