KIP IN YOGHURTSAUS

 

Snel klaar - ook zonder marinade een zeer smaakvol resultaat!

 

kip, in stukken en zonder vel (of 750 g kipstukjes met bot of 500 g filet)

40 gram boter of margarine

2 aardappels, in stevige stukken gesneden

1,5 theelepel knoflookpasta (of 3 tenen knoflook, geperst)

1 theelepel gemberpasta (of 1 cm gemberwortel, fijngesneden)

1,5 theelepel zout

1 theelepel (versgemalen) zwarte peper

4 eetlepels kerriepoeder

250 ml yoghurt

2 - 3 chilipepertjes, in zeer dunne ringetjes gesneden*

gemberwortel, geschild en geraspt in lange vellen

 

* In buitenlandse groentewinkels zijn ook pepers te koop die het midden houden tussen onze paprika en de hete chilipeper. Dergelijke pepers zijn ook zeer geschikt voor dit gerecht: ze zijn mooi als decoratie en mild en fris van smaak in vergelijking tot de chilipeper.

 

Als u voldoende tijd heeft: marineer de kip enige uren in zout, gember en knoflook. Als niet, dan maak het voor dit gerecht niet veel uit. Laat de boter smelten en voeg - als de boter nog geel is - de kip en vervolgens de aardappel toe. Laat dit zachtjes bakken en roer geregeld om. Voeg de kruiden toe: knoflook, gember, zout, kerriepoeder en zwarte peper. Voeg de yoghurt toe en laat de schotel zachtjes pruttelen tot de kip en aardappel gaar zijn. Serveer het gerecht met de verse geraspte gember en pepertjes apart op schaaltjes: wie graag pittig eet, kan peper en gember naar eigen smaak toevoegen.

 

4 personen

 

land : Tanzania (Zanzibar)

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder