KERRIEKOOL

 

Langs de kust van Kenia wordt al eeuwenlang handelgedreven met de landen in het Oosten. In het seizoen zijn in de haven van Mombasa overal de latijnzeilen van de dhows te zien die over de Indische Oceaan varen. De Arabische en oosterse invloeden zijn terug te vinden in de specerijen die op de markt te koop zijn en in de kerrie die in vele gerechten zit, bijvoorbeeld in deze kerriekool.

 

1 middelgrote kool

1,2 deciliter water

2 eetlepels boter

3 grote uien, grof gehakt

1 eetlepel bloem

1 eetlepel madraskerriepoeder

1,2 deciliter melk

 

Snijd de kool in repen van 2,5 centimeter en haal de bladeren los. Kool de kool in het water in een zware koekenpan met deksel gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat hij zacht is. Laat intussen de boter smelten in een tweede koekenpan en fruit de uien glazig. Voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer tot alles goed gemengd is. Laat 2 - 3 minuten koken, voeg de melk toe en laat al roerend koken tot er een gladde saus ontstaat. Laat de gekookte kool uitlekken en doe hem in een schaal. Giet de kerriesaus eroverheen en serveer warm.

 

4 - 6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Kenia Home