KENKEY (ZURE MA¤SKNOEDELS)

 

Kenkey wordt altijd koud opgediend en smaakt bijzonder lekker bij stoofschotels van vis en groenteragouts.

De Jamaicaanse variant heet ‘donoko’, maar deze wordt gezoet met suiker en zonder saus opgediend.

 

8 kopjes ma´smeeldeeg

 

Laat het ma´smeeldeeg 8 dagen gisten.

Breng dan 1 l water met een snufje zout aan de kook. Maak een papje van de helft van het ma´smeeldeeg en 1 kopje koud water. Voeg dit toe aan het kokende water. Laat dit onder voortdurend roeren in 7 minuten half gaar worden.

Maak nog een papje van het resterende deeg en 1 kopje koud water. Voeg dit eveneens toe aan de halfgare pap en laat alles zachtjes koken, maar blijf roeren. Voeg indien nodig wat water toe, zodat de steeds steviger wordende pap smeu´g blijft.

Maak balletjes van het deeg. Wikkel deze elk afzonderlijk in een stuk met water besprenkelde aluminiumfolie en kook ze in ruim water in 30 minuten gaar.

Zet de balletjes weg op een koele plaats.

 

4 - 6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home