KENIAANSE KUKU (KIPPENBILLETJES IN PITTIGE KOKOSSAUS)

 

12 kippenbillen

gemberpoeder

peper

zout

 

SAUS

maļsolie

½ middelgrote ui, gehakt

2 teentjes look, gehakt

100 ml gepelde, gehakte tomaten uit blik

1 vers chilipepertje, gehakt

2 eetlepels citroensap

400 ml kokosmelk uit blik

½ theelepel zout

50 g gele mungbonen (verkrijgbaar in Chinese en Afrikaanse winkels)

kippenbouillonpasta

 

Kippenbillen bestrooien met peper, zout en gemberpoeder en voorbakken in de oven tot ze goudgeel en krokant zijn.

Voor de saus: ui glazig stoven in olie. Look, zout, chilipepertje toevoegen en eventjes laten meestoven. Gepelde, gehakte tomaten toevoegen en meestoven. Kokosmelk, citroensap en mungbonen toevoegen en goed roeren, mungbonen bakken heel snel aan.

Op smaak brengen met kippenbouillonpasta en alles gaar laten worden.

Kippenbillen toevoegen en 10 tot 15 min. in de saus stoven.

Opdienen op een blad groene kool met Gari foto.

 

4 - 6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De smaak van reizen : Gerechten uit alle windstreken

 

Kenia Home