KENIAANSE COURGETTESTOOFPOT

 

Lekker bij rijst met cashewnoten.

 

2 grote tomaten

600 g courgettes

1 groene chilipeper

stukje gemberwortel van 2 cm

1 rode ui, gesn.

2 teentjes knoflook, geperst

eetl. honing

zout

peper

2 eetl. olie

 

Tomaten ontvellen en fijnhakken. Courgettes in blokjes snijden. Chilipeper ontpitten en met de gember fijnhakken. Olie verhitten en ui fruiten met de knoflook, chilipeper en gember. Tomaten en courgettes toevoegen en 1 min. op hoog vuur bakken. Vuur laag draaien en ca. 1 dl water toevoegen. Honing, zout en peper erdoor roeren en alles met het deksel op de pan in 20 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe roeren. Heet of lauwwarm serveren.

 

land : Kenia

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Smaakmakend 1998/04 (september / oktober / november 1998)

 

Kenia Home