KEFTA MET EIEREN

 

KEFTA

450 g rund- of lamsvlees zonder been, gehakt

50 g rund- of lamsvet, gehakt

3 el gehakte verse koriander

3 el gehakte verse bladpeterselie

1 ui, fijn geraspt

1 tl gemalen komijn

1Ĺ tl paprikapoeder

Ĺ tl cayennepeper

Ĺ tl gemalen witte peper

1 kleine tl zout

1 el zonnebloemolie

2 el water

 

EIEREN

75 g boter, ongezouten

4 eieren

Ĺ tl paprikapoeder

een snufje cayennepeper

Ĺ tl zout

 

Meng voor de kefta het gehakte vlees en vet in een kom met alle ingrediŽnten en kneed 5 minuten met de handen tot alles volledig vermengd is.

Giet wat olie in een kleine kom en vet uw handen in met wat olie. Neem wat van het kefta-mengsel en vorm dit met uw hand tot een grote knikker. Doe dit tot alle vlees is opgebruikt. Leg de keftas op een met olie ingevette schaal.

Verhit de boter in een grote tajine-schotel of vuurvaste schotel en laat de vleesballetjes gelijkmatig bruinen door ze regelmatig te keren. Er zal behoorlijk wat vocht uit de keftas lopen. Haal de keftas uit de schotel en houd ze apart. Draai het vuur hoger en laat het sap indikken. Leg de kefta weer in de tajine. Breek de eieren voorzichtig boven de kefta en bestrooi met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Laat nog even bakken tot het eiwit net gestold is en de dooiers nog zacht zijn. Serveer de kefta meteen.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, TunesiŽ en Algerije / Mourad Mazouz