KEDJÉNOU (KIP MET GROENTEN)

 

1 kip

2 uien, fijngehakt

4 teentjes knoflook, fijngehakt

6 tomaten

4 laurierbladeren

˝ l kippebouillon

2 eetlepels tomatenpuree

1 aubergine of courgette

1 chilipeper, fijngehakt

 

Verdeel de kip in hanteerbare stukken en bestrooi deze met zout.

Breng ˝ l water aan de kook met 1 ui, de knoflook en een snufje zout. Voeg de kip toe.

Pureer 3 tomaten in de keukenmachine en doe ze bij de kip. Voeg nu de tweede fijngehakte ui toe met de laurierbladeren, de kippebouillon en de tomatenpuree.

Snijd de aubergine klein. Halveer de resterende tomaten. Voeg beide groenten met het pepertje toe aan de kip. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht in 30 minuten gaar worden.

Geef hier garri, rijst of couscous bij.

 

6 personen

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah