KAMEROENSE SPIESJES

 

Zorg bij barbecuen van het vlees dat u het niet te snel roostert of laat aanbranden.

 

500 g biefstuk

˝ theel. suiker

1 theel. knoflookpoeder

1 theel. gemalen gember

1 theel. paprikapoeder

1 theel. gemalen kaneel

snufje chilipoeder

2 theel. selderijzout

50 g pinda’s, fijngemalen

plantaardige olie voor het insmeren

 

Snijd de biefstuk in repen van 3 cm breed. Doe de repen in een kom of ondiepe schaal. Doe de suiker, het knoflookpoeder, de specerijen en het selderijzout in een kom en schep om. Schep er de pinda’s door en strooi dit mengsel over de repen biefstuk. Schep om zodat het vlees er volledig mee bedekt is.

Rijg de repen biefstuk aan zes satéstokjes en druk het vlees strak aan. leg de spiesjes naast elkaar in een schaal, dek af met folie en laat een paar uur op een koele plek marineren.

Verwarm een grill of barbecue voor. Besmeer het vlees met wat olie en rooster het circa 15 minuten tot het vlees bruin is.

 

4 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken : volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant